13 Ağustos 2013 Salı

Garage Band - Tek başınıza orkestra

Profesyonel bir gitarist olmak ister misiniz ? Ya da bir piyanist. Şimdi düşündümde keman niye çalmıyorum ? İşte garage band programı sayesinde artık tek başınıza bir orkestra olabilirsiniz. Apple bize sunduğu bu güzel uygulamayı gelin  incelemeye başlayalım. 

Uygulamayı ilk açtığımız zaman karşımıza seçenekler ekranı geliyor yani çalmak istediğiniz aletlerden birini seçeceksiniz. Bu seçenekler arasında : Gitar,keman,çello,bateri,bass gitar,klavye,piyano yer alıyor tabi bunları yazdıysam da hepsinin kendi aralarında ayrıntısı var mesela gitar seçeneğine tıklarsanız ardından yine seçenekler ekranına gidip elektro gitar akustik gitar gibi seçeneklere gidebilirsiniz.



Seçenekler ekranından gitarı seçtiğimiz zaman iki türlü çalabiliyoruz bu aleti. Hem solo şeklinde kullanabilirsiniz hem ritim Aşağıdaki ekranda notaları siz belirleyerek arpej bile yapabilirsiniz.



Gitarda çalmak istediğiniz parçayı kayıt edebilirsiniz. Zaten en önemli olay burada başlıyor ilk başta gitarımızı çalıp kaydediyoruz ama sadece gitar olur mu ? olmaz tabi  üstüne bateri ekleyelim derseniz seçenekler bölümüne geri dönüp bateriye tıklıyorsunuz.



Ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi bateri seçenekleride mevcut. Tüm enstürümanların seçenekleri mevcut bu uygulamada o nedenle uygulamayı satın alırken verceginiz parayı fazlasıyla hakkediyor.  İstediğinizi bateriyi seçip çaldığınız gitarın sesini dinleyerek baterinizi çalıp kaydediyorsunuz. Peki bu da mı az geldi size ? ben üstüne piyanoda çalmak istiyorum derseniz yeniden seçenekler ekranından piyano kısmına geliyorsunuz.


İşin güzel tarafı bunları çalmak için fazıl say olmanıza gerek yok gerekli ölçüleri ayarladıktan sonra akorları siz vererek program kendiliğinden çalınabiliyor. Ve en sonda bunuda kaydettik. Ee bunları nasıl düzenliycez ? bass gitarın sesi fazlaydı bateri gitarı bastırdı gibi sorunlar çıkmasın diye apple bize bir düzenleyici bölümü koymuş. Alttaki ekranda görebilirsiniz.




Bu bölümde çaldığınız enstürümanları tek tek dinleyebilir üzerinde oynamalar yapabilirsiniz. Günümüz aranjorlerinin bile kullandığı programlardan olan Garage Band programı iTunes üzerinden 8.99 TL ye sahip olabilirsiniz. Müzikle ilgilenenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir uygulama.

Ve en son bu güzel uygulama ile yapılmış bir parça paylaşıyorum sizerle. Kesinlikle sadece iPad kullanılarak yapılmıştır.


https://itunes.apple.com/tr/app/garageband/id408709785?mt=8


0 yorum:

Yorum Gönder